miercuri, 5 august 2015

Best Western Bucovina, o dovadă că și în România se poate !



Cazare recomandată în Bucovina - Hotel Best Western Bucovina  Club de munte




Am fost din nou în Bucovina. M-am reîntors acolo cu aceeași bucurie cu care merg de fiecare dată. Și, parcă a devenit un ritual mica excursie la Voroneț după revenirea din vacanța din Grecia. La fel ca anul trecut, abia întorși din însorita Grecie, am fugit pentru puțină răcoare în Bucovina. N-am găsit răcoare și nici cazare în Voroneț, dar am găsit amabilitatea și bunăvoința bucovinenilor.

Ne-am cazat în Gura Humorului, la Hotel Best Western Bucovina – Club de munte, hotel amplasat în centrul orașului, la răspântie de drumuri, între obcini. 



Inspirată alegere!

Încă de la intrarea în hotel, oameni frumoși la chip și la suflet îți fac ziua frumoasă. Amabili, prietenoși, tot timpul cu zâmbetul pe buze și plini de solicitudine, angajații hotelului te fac să te simți ca un oaspete de seamă. Solicitudinea e ridicată la rang de artă. Și nu e vorba despre o politețe forțată,  învățată la training-uri, ci despre un soi de bunăvoință înăscută, specifică bucovinenilor.


Am fost impresionată de primirea făcută la Hotel Best Westrn Bucovina (4*) și de facilitățile hotelului cu atât mai mult cu cât veneam după o noapte petrecută în Olympic Hotel Spa (3*)  din Sidirokastro, un orășel din nordul Greciei, la granița cu Bulgaria unde, la un preț similar (40 de euro camera dublă), am avut parte de un hotel învechit, cu un mic dejun dezastruos, servit în cel mai clasic stil grecesc, adică foarte lent.


 La Hotel Best Western Bucovina am plătit 200 Ron /noapte și am primit o cameră matrimonială situată la etajul 7, din balconul căreia am putut admira o splendidă panoramă a orașului și a zonei înconjurătoare. 






Camera elegantă și primitoare, mobilată cu gust, cu mobilier în stil gotic, are balcon din lemn





și baie amenajată modern, dotată cu produse de igienă gratuite, dar cu unele lipsuri ( nu voi insista, în speranța că ele vor fi remediate - lipsa uscătorului de păr și a papucilor de baie). 



În schimb conexiunea  la internet a fos foarte bună, iar  parcarea gratuită era încăpătoare(60 de locuri) și supravegheată video. În prețul camerei este inclus și accesul la Vitality Spa, adică la sauna finlandeză, sauna turcească, salină și jacuzzi. La Spa ești primit cu același zâmbet larg și cu  aceeași amabilitate ca peste tot, ți se oferă papuci, prosop și halat de baie.


În prețul plătit a fost inclus și micul dejun, de tip bufet, bogat și diversificat. Era imposibil să nu găsești ceva care să-ți placă, totul fiind servit într-o atmosferă caldă, primitoare și cu un personal foarte atent la detalii.






Serviciile ireproșabile, profesionalismul, promptitudinea și amabilitatea personalului de la Hotel Best Western Bucovina – Club de munte, care ne-a oferit o experiență unică a ospitalității bucovinene, m-au detreminat să-mi reconsider atitudinea față de turismul românesc și să includ pe lista mea de favorite această locație.




 Aici am găsit o atmosferă caldă, rafinată și elegantă, iar profesionalismul și atenția acordată fiecărui detaliu fac din acest hotel un loc în care doresc să mă întorc și cu alte prilejuri.



Voi reveni cu plăcere la Hotel Best Western Bucovina !


duminică, 2 august 2015

Lakones, satul cu panorame fabuloase



Pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, la  aproximativ 25 km de orașul Corfu și la o distanță de 4 km de Paleokastritsa, cocoțat în vârf de munte, se află Lakones, un sat tradițional grecesc. Satul este situat pe pantele Muntelui Araki , la o altitudine de 600 m față de nivelul mării  și datează din perioada bizantină târzie.


Din Paleokastritsa, drumul urcă spre vârful muntelui până în Lakones, construit de grecii veniţi din zona Laconia a Peloponesului.Localitatea  a fost formată de refugiații din Mani și și-a luat numele de la Lakonia, locul de proveniență al soldaților din garnizoana bizantină Angelokastro.


Satul are o piață, hoteluri, restaurante, magazine, cafenele și un centru medical. Biserica a primit donații (icoane și obiecte de cult) de la emigranții din America de la sfârșitul secolului IX și începutul secolului XX. O parte din case a fost construită în secolele XVII- IX.




De-a lungul străzii înguste veți găsi, de asemenea, o mulțime de taverne mici și magazine unde se vând produse locale de casă din miere ecologică, ulei de măsline și ierburi.



Din strada lungă și îngustă se desprind multe străduțe care te îndeamnă la  explorarea peisajului  rural din jurul satului.

Lakones este pitoresc, cu străduţe înguste, pe care abia se strecoară o maşina mai mare şi oferă o imagine panoramică fascinantă a zonei Paleokastritsa. 




Pe drumul spre sat există o mulțime de puncte de vizualizare a panoramei asupra stațiunii Paleokastritsa, considerată cea mai frumoasă zonă a insulei, un loc cu ape turcoaz în care stâncile intră până în mare unde creează golfuri micuţe şi pitoreşti cu plaje.





Mai toate cafenele şi restaurantele din sat îţi promit cea mai frumoasă panoramă (here is the best view,  the most amazing view), ceea ce este  întru totul adevărat și oriunde veți opri, cu 2-3 euro consumaţie, puteți admira o priveliște încântătoare! Eu am poposit la terasa unui grec bătrân unde am băut cel mai bun fresh de portocale din lume (2,75 euro).


Alături de casele vechi, construite  acum câteva  sute de ani sus pe munte pentru a oferi o vedere panoramică asupra mării și a corăbiilor piraților care veneau la prăduit, oferind astfel timp localnicilor de a se pune la adăpost, 

 sunt și case noi, moderne,

 unele dintre ele fiind de vânzare ,

 dar și case părăsite sau rămase în anumite stadii de construcție.





Străzile din  Lakones  sunt foarte înguste. Casele din sat au fost construite când principalul mijloc de transport era măgărușul și în prezent nimeni nu le-a demolat ca să lărgească șoseaua,  așa că trebuie condus cu prudență pe șoseaua îngustă și întortocheată. Chiar și așa, pe unele case se zăresc urmele lăsate de oglinzile autocarelor.



 La intrarea în sat există un semafor care permite, odată la 7 minute, mașinilor să treacă dinspre Paleokastrita sau din direcție opusă, dinspre următorul sat, Krini.

Pentru a vă bucura de farmecul unui sat traditional corfiot, vă recomand să  parcați mașina  la intrarea în sat unde există o parcare amenajată și de unde puteți admira una din panoramele asupra stațiunii Paleokastritsa și să explorați localitatea pe jos, pierzându-vă pe străduțele înguste  și întortocheate care urcă sau coboară printre casele vechi din piatră.

Cea mai frumoasă panoramă asupra zonei Paleokastritsei se poate vedea din satul Lakones. Nici o privelişte nu se compară cu cea din satul Lakones. Fiind situat la înălţime, pe coasta dealului, satul îți oferă o perspectivă ce îţi taie respiraţia asupra golfului Paleokastritsa, cu stânci ce răsar din apa azurie a mării. Poți admira  “corabia împietrită a lui Ulise”, o stâncă solitară, ieșită din apele mării și golfurile din Paleokastritsa.


Imaginea ireală a  golfului cu ape limpezi și a stâncilor care ies din mare, imagine  pe care o vezi pe internet sau în ofertele agențiilor de turism, e acolo, reală și fascinantă. Priveliștea este o  combinație mirifică între cele patru elemente ale creației amintite de filozoful grec  Empedocles cu  2500 de ani în urmă( "Tot ce ne înconjoară e format din foc, apă, aer și pământ"): soarele dogoritor care se răsfrânge în apele golfului, de  culoarea cerului senin, aerul înmiresmat de parfumul de levănțică ce crește peste tot și muntele calcaros care se rostogolește în  adâncul apelor. 





Am vizitat satul Lakones în perioada siestei și din acest motiv satul pare pustiu, doar la o tavernă câțiva bătrâni își fac siesta cu un frappe în față sau o pisică leneșă traversează tacticos strada.



 Pe străduțele înguste poți întâlni doar turiști germani cu rucsacul în spate îndreptându-se spre Fortareața Angelokastro  și,  din când în când, câte un autocar care duce duce turiștii spre Bella Vista(despre această locație voi scrie într-un alt articol). 


Categoric, satul Lakones este un must see pentru toți cei care ajung în Corfu, insula acoperită de plantații de măslini, chiparoși, portocali, lămâi și  qoum quat și locul unde Ulisse Ulise a făcut ultima sa oprire în drumul de întoarcere spre Ithaca.


Destinații din apropiere

·         Satul Paleokastritsa -   4.0km

·         Mănăstirea  Agias Paraskevis -  1.1km

·         Cetatea Angelokastro - 1.9km

·         Satul traditional Krini - 1.9km

Hoteluri in apropiere de Lakones :

·         Casa de vacanță Katoussa( o locație de vis, despre care am scris în alt articol http://dordeduca2011.blogspot.ro/2015/07/katoussa-casa-cu-nume-de-fata-cazare.html),Villa Tango, Studiouril Manolo, Fotini din Paleokastritsa,etc.

Restaurante lângă Lakones:

Golden Fox, Dolce Cafe - Patisserie, Boulis Taverna , IDEA Ristorante,dar și favoritul meu – Restaurantul Flavor(despre care am scris în alt articol http://dordeduca2011.blogspot.ro/2015/07/restaurantul-flavour-aroma-mancarurilor.html).



Galeria completă de fotografii poate fi vizualizată pe pagina de facebook a blogului:


Ce poți face gratis în Odessa? Plimbare prin celebrul cartier Arcadia și prânz la restaurantul la fel de celebru „Dacha”

Arcadia este o parte istorică din Odessa, cunoscută ca o stațiune renumită. Cartierul este situat în partea de coastă a orașului și a f...